Selectieweekend

Tijdens het selectieweekend kijken we naar je vermogen tot samenwerken. Er zijn dan allerlei opdrachten die je als team tot een goed einde moet brengen. Teamwerk is namelijk een voorwaarde om per zeilschip een reis als deze te maken. We letten op je vermogen om opdrachten uit te voeren, hoe je met spelregels omgaat, hoe je communiceert met teamgenoten en of je samen met anderen kunt improviseren. Onderweg zul je nog veel leren, dus perfect hoeft het allemaal niet te gaan, maar de juiste instelling moet er wel zijn.

We richten ons op mensen die klaar zijn met hun VWO of die al studeren. Toch kan het zijn dat je een andere leerroute hebt gevolgd. In sommige families wordt bijvoorbeeld van de kinderen verwacht dat ze in de voetsporen van hun ouders een ambacht leren en daarna pas mogen gaan studeren als ze daar de capaciteiten voor hebben. In dat geval biedt het selectieweekend je toegang tot de reis, we kijken namelijk naar het denkniveau van de deelnemers, hoe ze de opdrachten uitvoeren, naar hun instelling en niet naar het papiertje.

De deelname aan het selectieweekend is gratis. Het is zo gepland dat eerst de fondsenwerving goed op gang is gekomen. Dat vraagt namelijk de nodige aandacht. Deelname is op uitnodiging en op volgorde van aanmelding. Het is dus slim om jezelf vroegtijdig aan te melden.

Ja, ik meld mij aan voor de selectie